Koszyk
  • Obecnie brak na stanie
    Osłonka z Przyprawami Ostra Szynkowar 2szt

Osłonka z Przyprawami Ostra Szynkowar 2szt

17,20 zł
Brutto

SYMBOL 310700

Długość 12.5 cm

Szerokość 0.5 cm

Wysokość 21.7 cm

Ilość
Dodaj do ulubionych
Obecnie brak na stanie

Gwarantujemy bezpieczenie i szyfowane płatności

Osłonka z przyprawami ostra - 2 szt.


Opakowanie zawiera 2 osłonki pasujące do szynkowaru o pojemności 1,5 kg.

Składniki: przyprawy w zmiennych proporcjach 76,9% (pieprz czarny, kolendra, cebula, czosnek, papryka czerwona, chili, ziele angielskie, kminek), skrobia modyfikowana, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna, zagęstnik: sól sodowa karboksymetrylocelulozy.

Może zawierać gorczycę.

  • Nowość na polskim rynku — koniec z równomiernym obtaczaniem szynek, pasztetów, serów, ryb i dań wegetariańskich w przyprawach. Osłonka zrobi to za ciebie!
  • Idealna do szynkowaru — włóknina, na której umieszczone są przyprawy, idealnie pasuje do szynkowaru o pojemności 1,5 kg! Osłonki możesz jednak również używać do przygotowywania dań pieczonych jak i wędzonych.​
  • Wspaniały smak i aromat całego dania — dzięki równomiernemu rozłożeniu przypraw na włókninie nie musisz się martwić, że Twoje danie będzie nierównomierne w smaku!
  • Bez stosowania woreczków! - osłonka oddziela wsad od metalowych ścianek szynkowaru, co pozwala na niestosowanie specjalnych woreczków.
  • Produkt nadaje się do parzenia (do temp.: 88°C), pieczenia, a także wędzenia (do 180°C - pod warunkiem zapewnienia przylegania osłonki do wsadu). Osłonki nie należy moczyć przed użyciem.

Innowacyjna osłonka z przyprawami - ostra, to nowość na polskim rynku, zapewniająca doskonały smak, atrakcyjny wygląd i kształt domowym wyrobom! Jest niezwykle łatwa i szybka w zastosowaniu. Multifunkcyjny produkt jest idealnie dopasowany do potrawek z szynkowaru o pojemności 1,5 kg. Brak szynkowaru nie jest problemem - osłonka nadaje się do samodzielnego przycięcia i powlekania przyprawami również innych domowych wędlin (parzonych, suszonych i surowych dojrzewających), serów, pieczeni, pasztetów i ryb - pieczonych oraz wędzonych. W przypadku wykorzystywania osłonki bez użycia szynkowaru konieczne jest zapewnienie przylegania osłonki z przyprawami do produktu - np.: w przypadku sera należy zabezpieczyć wsad przed przemieszczaniem za pomocą siatki lub w foremki serowarskiej, a w przypadku mięs umieszczając danie w formie do pieczenia, siatce wędliniarskiej lub w folii do pieczenia.

Włóknina na której rozmieszczone są przyprawy nie przywiera do urządzenia oraz pełni funkcję izolacyjną, dzięki czemu wyeliminowana jest konieczność użycia specjalnych woreczków do szynkowaru. Kolorowe, aromatyczne przyprawy doskonale i trwale powlekają potrawkę.

713c9457cadd4ab28f5cf0907132f4a4.jpg

Uwaga! Produkt nadaje się do parzenia (do temp.: 88°C), pieczenia, a także wędzenia (do 180°C pod warunkiem zapewnienia przylegania osłonki do wsadu). Osłonki nie należy moczyć przed użyciem.

Instrukcja użycia z szynkowarem:

1. Zawiń potrawkę w osłonkę – posypką skierowaną do potrawy (co umożliwi transfer przypraw), a jasną stroną włókniny skierowaną na zewnątrz.

2. Włóż do szynkowaru i parz zgodnie z instrukcją dołączoną do urządzenia.

3. Po obróbce cieplnej szybko schłódź szynkowar i wyjmij potrawę w osłonce.

4. Delikatnie odklej włókninę (przyprawy pozostaną na potrawce). Smacznego!

*przy rozdrobnionych wsadach najpierw osłonkę umieść w urządzeniu, a następnie upakuj farsz.

Uwaga!

Parzenie w osłonce nie różni się niczym od zwykłego parzenia w szynkowarze. Należy jedynie przestrzegać, by temperatura PARZENIA wyniosła MAKSYMALNIE 88°C! Po zakończeniu parzenia szynkowar należy pozostawić do wystygnięcia. Przed wyjęciem wsadu należy ponownie włożyć go na chwilę do gorącej wody - ułatwi to wyjście dania z wnętrza szynkowaru. Uwaga! Z gotowej potrawy należy delikatnie odkleić włókninę, tak by na powierzchni dania pozostały jedynie przyprawy.

Instrukcja użycia bez szynkowaru:

Przygotowując danie w formie do pieczenia, wyłóż formę osłonką, stroną z przyprawami do góry, a następnie umieść wsad w formie i piecz według wskazań z wykorzystywanego przepisu. Jeśli osłonki z przyprawami używasz do powlekania sera lub mięs wędzonych – zabezpiecz wsad przed przemieszczaniem za pomocą siatki wędliniarskiej. Przygotowując dania w piekarniku możesz również dania owinąć folią nadającą się do pieczenia. Pamiętaj, aby temperatura pieczenia lub wędzenia wynosiła maksymalnie 180°C !

82e663b4e0d5d8eb9eee9cb379f5d032.jpg

c2bf1f52195281fe4c57eb508bee1a32.jpg98301ddab91b34328b292322ec38daf2.jpg

3245e4f2d0571d178ba7dfe44c2057ed.jpg

6789

Opis

Opakowanie
2 sztuki
Przeznaczenie
przyprawianie

Specyficzne kody

EAN13
5904816000559

10 innych produktów w tej samej kategorii:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji.